Raviolis dolços amb melmelada de taronja eco

raviolis dolcos amb melmelada de taronjacom fer la pasta

Per nosaltres el concepte de raviolis va sempre lligat a un primer plat o un segon plat, però a Itàlia fins i tot els arriben a utilitzar com postres. En aquest cas us proposem de fer-ho com a postre  farcits amb la nostra melmelada de taronja ecològica.

Ingredients:

Elaboració:

 1. Farem el farcit amb els pinyons, la cullerada de mel i mig pot de melmelada de taronja que barrejarem fins aconseguir uniformitat.
 2. Utilitzant un plat de cafè com motlle tallem la pasta en cercles que dipositarem en un plat amb farina. Si s’enganxa algun i queda algun forat, podem tapar-lo amb la pasta sobrant. Quant només quedin retalls de pasta els podem reciclar per fer nous raviolis.
 3. Per fer el “segellat” final posarem cada cercle a sobre d’una fusta enfarinada, dipositem una porció de farcit i tanquem de manera que la forma final sigui un semicercle. També podem fer-ho utilitzant dos cercles amb el farcit entre els dos i en aquest cas la forma serà circular.
 4. Per tancar-los, mullarem amb el dit la corona exterior del cercle per què quedi enganxat. Amb l’ajuda d’una forquilla segellarem les dues làmines.
 5. Dipositem els raviolis en un recipient de vidre que hem untat amb oli prèviament i per acabar “pintem” utilitzant un pinzell fet amb un paper de cuina, la part superior dels raviolis amb un ou batut (com si anéssim a fer truita). Finalment ho posarem al forn que ja tenim escalfat a 180º, encès a dalt i a baix.
 6. Quant quedi daurat (uns 20 min) ho deixem refredar i ja podem servir.
 7. Per decorar podeu posar xocolata negra ratllada pel damunt dels raviolis.

 

Com fer la pasta  – Ingredients: 300 g de farina, 3 ous, Aigua


Elaboració:

 1. Posarem la farina en un bol gran i farem un petit crater a la part central on tirarem els ous. Primer un i remenem i desprès l’altre i seguim remenant. Mentre anem barrejant la farina es va incorporant a la massa i la que resta al fons del bol i no s’enganxa, serà la que al final sobra. Desprès de tres minuts aproximadament, dipositem la barreja a sobre del marbre de la cuina que prèviament hem recobert de farina.
 2. És el moment d’enfarinar-nos les mans i començar a amassar. Cal obtenir una bona massa, sedosa i elàstica. Quan considerem que està a punt (l’operació dura com 15 minuts i acaba en el moment que quasi no s’enganxa als dits) posem sal l’emboliquem amb un drap humit i la deixem en un lloc fresc a reposar uns 30 minuts (o la nevera si cal) abans de continuar.
 3. Un cop reposada la massa, tornem a posar farina sobre el marbre enfarinat i passem al rodet, prèviament enfarinat també, fins aconseguir una superfície considerable (cal anar empolsant amb farina si veiem que s’enganxa) i ja procedim a tallar-la. La manera alternativa de fer-ho, és disposar d’una d’aquestes màquines amb rodets, específiques per aplanar, que de fet és la manera més còmoda.
 4. Per tallar-la tot dependrà de quina forma desitgem. Per les rectangulars no tenim massa problema i per les circulars, podem fer-ho amb un plat de cafè com motlle tallant en cercles amb la punta d’un ganivet i dipositant les parts en un plat amb farina. Si s’enganxa alguna o queda algun forat, podem tapar-lo amb la pasta sobrant. Quant només quedin retalls de pasta els podem reciclar amassant-los de nou.
 5. Sinó disposem de rodet, podem substituir-ho per una ampolla que haurem omplert fins la meitat amb aigua tèbia.

 

Extret de: http://ow.ly/yGws8

Foto: http://ow.ly/yGzt6

Categorias: Melmelada de Taronja, Receptes Hortus.

Share