Bacallà amb sofregit de tomàquet eco

Avui us presentem un bacallà molt senzill amb el nostre sofregit de tomàquet eco, una recepta molt tradicional i que amb ingredients de qualitat sempre queda bé.

Bacalla-amb-sofregit-de-tomaquet_postSofregit-de-tomaquet-Hortus

Ingredients:

Elaboració:

Posem els lloms a dessalar deixant-los amb remull durant 48 hores. Serà necessari que canviem l’aigua cada 12 hores. És aconsellable guardar el bacallà a la nevera durant aquest procés per evitar que es faci malbé.

  1. Una vegada tenim el bacallà dessalat ens posem a la preparació del plat. Comencem tallant les verdures a daus petits, el pebrot, la ceba i els alls.
  2. En una cassola gran hi posem un raig d’oli. Quan estigui calent hi afegim el pebrot trossejat. Ho sofregim durant uns 6 o 7 minuts fins que comenci a quedar tou.
  3. Afegim la ceba i els alls trossejats i sofregim la verdura fins que quedi tova, llavors hi tirem el vi blanc i ho cuinem uns minuts fins que l’alcohol s’hagi evaporat. Incorporem el sofregit de tomàquet ecològic i un petit toc de pebre vermell dolç i ho cuinem durant uns 30 minuts a foc baix, remenant de tant en tant.
  4. Mentre es cuina la salsa preparem el bacallà. Enfarinem els lloms i els fregim a la paella amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Es tracta de fer una precocció, no ha de quedar fregit del tot. Després quan ho incorporem amb el guisat s’acabarà de fer.
  5. Incorporem els trossos de bacallà a la cassola amb la salsa els lloms amb la pell cap avall, així ajudarà a espessir la salsa.
  6. El bacallà es fa més ràpid que el lluç, així que el foc ha d’estar mig o baix. Ho deixem coure amb la salsa, a foc molt baix com a molt 5 minuts.
  7. Apaguem el foc i ho deixem reposar, i ja tenim el plat preparat.

Extret i adaptat de: http://ow.ly/zkQo3004mSA

On podeu trobar el nostre sofregit de tomàquet?

Categorias: Receptes Hortus, Sofregit de tomàquet ECO.

Share