Saps què menges? El Seitan

Conegut informalment com a “carn vegetal” pel seu alt contingut en proteïnes i per la seva aparença, el seitan és un aliment d’origen xinés encara que el seu consum és habitual a la resta d’Àsia i, cada vegada més, al món sencer.

Què és el Seitan?

El seitan s’obté a partir de la farina de blat. Es tracta del gluten (la proteïna del blat), prèviament separat del midó i del llevat, cuit amb altres ingredients com la salsa de soja, gingebre i algues.
La seva aparença és la d’una massa esponjosa de color marronós.

El podem fer a casa en un procés que no és difícil però és laboriós o bé el podem trobar a les botigues ja elaborat, normalment envasant al buit.

Propietats del Seitan

  • Té un alt contingut en proteïnes.
  • És baix en calories i en greixos.
  • No té colesterol i ajuda a baixar-ne els nivells.
  • Nota: Com el seitan està fet a base del gluten del blat no és apte per les persones amb celiaquia (intolerància al gluten)

Com cuinar el Seitan?

El podem utilitzar a la cuina com si fos carn: estofats, mandonguilles, filetejat, per acompanyar pastes, arrossos o sopes, etc.

Consells pràctics

El seitan fet a casa pot durar a la nevera 3 o 4 dies conservat en la seva salsa per a que no s’assequi. El que comprem a la botiga, tindrà data de caducitat a l’envàs.
A la nostra botiga Hortus Aprodiscae de Montblanc hi trobaràs diferents tipus de seitan ecològic i certificat. Bon profit!

Categorias: Saps que menges.

Share