10 Raons per menjar aliments ecològics

Hi ha moltes raons per a menjar aliments ecològics.

Estem segurs que si preguntèssim a cadascuna de les persones que entren a la botiga de Montblanc d’Hortus Aprodiscae, ens portaríem una bona sorpresa del gran número de raons.

Nosaltres ho resumirem en 10 raons:

  1. Són saborosos. Amb els aliments ecològics tornem als gustos autèntics i originals, a més són aliments de temporada que es consumeixen en el seu moment òptim.
  2. Són saludables.  Els aliments ecològics solen tenir una alta concentració de nutrients, vitamines, minerals i àcids grassos poliinsaturats.
  3. Són segurs. Els aliments ecològics compleixen estrictament totes les normes de seguretat alimentària vigents.
  4. Ajuda a preservar el medi ambient i reduir la petjada ecològica. S’utilitzen tècniques de maneig agroecològic de plagues, que minimitzen l’impacte de l’activitat de l’agricultura sobre el medi ambient.
  5. Estan produïts sense pesticides ni adobs químics, el que dona lloc a aliments lliures de residus, a més de no contaminar el medi ambient.
  6. No utilitzen organismes modificats genèticament (coneguts també com transgènics) pels riscos que poden comportar per a la salut (posibles al•lèrgies, resistència a antibiòtics i afectacions del sistema immunològic), però també pels riscos ambientals i de contaminació genètica i la disminució de la biodiversitat.
  7. Es respecta el màxim el benestar animal, és a dir es garanteix un lloc i unes condicions de vida adequades als animals de les granges per evitar el seu patiment continu.
  8. No es tracten als animals amb antibiòtics preventius ni hormones, per tal d’evitar que hi hagi residus en els productes que arriben als consumidors.
  9. Es restringeix l’us d’additius als indispensables per tal de procurar la màxima seguretat alimentària.
  10. Estan regulats estrictament per normatives europees i han d’estar certificats pels organismes acreditats per a fer-ho. A Catalunya se n’encarrega el CCPAE.

I per què comprar a HORTUS APRODISCAe?

Perquè generes VALOR SOCIAL: Comprant a Hortus contribueixes a la creació i manteniment dels llocs de treball de les persones amb discapacitat intel•lectual, amb malaltia mental i/o amb risc d’exclusió social que treballen a la nostra entitat.

Perquè promous VALOR TERRITORIAL: Comprant a Hortus estàs fomentant la dignificació de la pagesia i dels elaboradors de les nostres comarques rurals i contribuint al desenvolupament local i a la sobirania alimentària de Catalunya.

I per a tu… quines són les teves raons? 😉

Categorias: Saps que menges.

Share