Prop de 300 persones apadrinen el naixement de 2147 MANS

La nova cooperativa social 2147 Mans, s’ha presentat aquest matí en societat en un acte a l’auditori de La Pedrera presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig. Ha estat la culminació de mesos de treball per consolidar un projecte impulsat per Fundació Catalunya-La Pedrera i que busca aconseguir que empreses agroecològiques que donen feina a persones amb risc d’exclusió social s’uneixin en una nova cooperativa que els farà més forts.

Galeria fotogràfica>

L’acte que ha aglutinat prop de 300 persones del món de l’agricultura ecològica, el patrimoni agroalimentari i la inclusió social s’ha obert amb la benvinguda del president de la Fundació Catalunya- La Pedrera, Germán Ramón-Cortés. El màxim dirigent de la fundació ha posat l’accent en la il·lusió i el compromís amb el que s’ha portat a terme aquest projecte i ha descrit el futur de la cooperativa social com un “repte engrescador en el què no escatimarem esforços perquè arribi a bon port”.

En el seu torn, el president de la Cooperativa, Carles Díaz, en nom de les empreses productores i distribuïdores, ha subratllat que la cooperativa representa  “una aposta decidida i valenta per l’agricultura social com ningú ho havia fet abans” i ha animat als assistents a “gaudir dels productes ecològics, pròxims i molts bons que hem collit amb tota la nostra il·lusió”.

També ha intervingut  el president del Grup Bon Preu, Joan Font, grup que s’ha associat a aquest projecte venent en 112 supermercats els productes de la cooperativa. En la seva intervenció ha destacat que “2147 MANS és el reflex de la qualitat del país i la seva gent.”  Per la seva banda, el director de Persones i Recursos de Catalunya Banc, Miquel Perdiguer, ha explicat la participació de l’entitat al projecte a través dels fons LISMI (Llei d’Integració Social del Minusvàlid) i ha convidat totes les empreses que han de complir amb aquesta llei que ho facin a través d’aquest projecte.

L’acte l’ha clausurat el conseller Felip Puig, ha destacat la importància i el valor de “sumar esforços per multiplicar resultats” i “fer-ho en un model de coresponsabilitat social” com fa 2147 Mans.

Dossier de premsa> DP_Nova Cooperativa social 2147 Mans

Crear sinèrgies

La nova marca, impulsada per la Fundació i formada per 13 empreses socials, distribuirà els seus productes ecològics als supermercats Bonpreu i Esclat. Aquestes empreses uneixen esforços per mantenir economies d’escala que donin viabilitat al projecte. Vendran producte fresc i envasat, resultat de la unió de tres conceptes; ecològics, pròxims i molt bons.

La nova cooperativa 2147 Mans està formada per entitats que treballen el producte agroecològic i que donen feina a persones amb discapacitats intel·lectuals o amb trastorns mentals, majoritàriament. La nova cooperativa té 9 empreses de les comarques de Barcelona, 2 de les de Girona, 1 de Lleida i 1 més de Tarragona.

Aquestes empreses, que van començar a treballar juntes sota el paraigües de la Xarxa AgroSocial, impulsada per la Fundació donen feina a més de mil persones, i ara han fet un pas més enllà unint esforços per vendre els seus productes a les botigues del Grup Bon Preu sota una sola marca, amb una planificació de la producció i una logística compartides.

En aquest primer any al mercat esperen poder vendre 500 tones de producte agroalimentari. De moment es posen a la venda 25 productes al gener per acabar l’any amb una cistella de 56 productes en total. 2147 Mans comercialitzarà producte fresc, IV gamma (productes frescos envasats) i kits que permeten fer plats senzills.

Categorias: Noticies Hortus.

Share