Nou any 2011: 25è aniversari d’APRODISCA

Any rere any, el gener ens porta a fer balanç del passat i a projectar cap al futur els nostres desitjos i anhels. Però aquest 2011 és diferent per APRODISCA. Aquest 2011 la nostra entitat fa 25 anys, i per tant, a més de ser un motiu de joia i de celebració, es fa més necessària aquesta reflexió que ens ajuda a posar en valor les fites aconseguides i els aprenentatges obtinguts, i que, a més a més, ens ajuda a definir, redefinir o refermar-nos en els nostres objectius i a trobar els camins que ens hi portaran.

No hem parat des de que al 1986 un grup de pares i mares varen crear un taller ocupacional per a persones amb discapacitat intel•lectual. Hem creat el centre ocupacional, el centre especial de treball, la llar-residència, la fundació tutelar… Hem desenvolupat serveis terapèutics, rehabilitadors, laborals, formatius, residencials, d’oci i d’acompanyament a la inserció laboral en empreses ordinàries. La nostra missió ha estat, i és, promoure la qualitat de vida i la integració social i laboral de les persones.

En aquest llarg viatge hem ampliat els nostres horitzons solidaris doncs ens hem adonat que l’exclusió social té moltes diferents cares: discapacitat psíquica, malaltia mental, pobresa, immigració, etc…. Ens hem adonat que el realment important és posar remei i lluitar contra aquesta exclusió social i no pas el per què de la mateixa.

Per a aconseguir-ho, hem hagut de buscar els recursos necessaris, i quan no els hem trobat, hem hagut d’aprendre a ser independents i a generar-los per nosaltres mateixos. Manipulats industrials, serveis d’arts gràfiques, productes artesans, jardineria, rentat de vehicles, servei de neteja industrial, i la nostra aposta de futur: l’agricultura, alimentació i gastronomia ecològica. Activitats que ens han permès tirar endavant amb el nostre projecte social.

Hem aconseguit coses que no ens haguéssim imaginat en els nostres orígens. Les autoritats han declarat APRODISCA Entitat d’Utilitat Pública, han premiat la nostra trajectòria social, hem aconseguit la inserció laboral de persones a l’empresa ordinària, ens han posat com a exemple d’empreses que inspiren futur…

Però tot això no hagués estat possible sense totes les persones que ens han ajudat, totes les persones que, des de dins o fora de l’entitat, han cregut en aquest projecte i li han donat la força que ara té. És per aquest motiu que volem celebrar especialment aquests 25 anys de vida, tot compartint amb tots aquells que ho desitgin les claus del desenvolupament d’APRODISCA, amb una exposició itinerant que es durà a terme durant l’any 2011 per alguns pobles de la Conca de Barberà i al municipi de la Selva del Camp. Us hi esperem!

Categorias: Noticies Hortus.

Share