Hortus Aprodiscae a la 2ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya

productes hortus aprodiscaeEl passat 28 de Novembre Hortus Aprodiscae va participar a la 2ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, com a empresa socialment responsable.

Després de l’èxit assolit ara fa un any amb la seva primera edició, la 2ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya es va celebrarar del 28 de novembre al 2 de desembre 2011 amb l’objectiu de consolidar-se com l’aparador i el punt de trobada ideal per tots els actors que prenen part en la responsabilitat social empresarial (RSE).

Els assistents van poder conèixer les bones pràctiques de més de 100 Pimes catalanes per constatar l’afirmació de que l’RS implica una major fortalesa de la empresa i una millora continua del negoci, donat que els seus productes es diferencien positivament dels de la seva competència i son generadors d’avenç social en forma de qualitat de vida, igualtat d’oportunitats, cura i millora del medi ambient…

D’altra banda també es va disposar de més de 20 Recursos en Responsabilitat Social dirigits a les pimes i la ciutadania per part de les Administracions i entitats especialitzades.

Novament es va comptar amb el recolzament d’Institucions, Agrupacions Empresarials, Entitats Socials, empreses de tot tipus i persones responsables motivades en continuar treballant en la conscienciació general envers la responsabilitat social: a l’empresa, al consum responsable i fomentant la diferenciació d’aquells que sí que aposten per una gestió responsable.

L’RS és un model innovador de gestió de les empreses i organitzacions basat en criteris responsables en els àmbits econòmic, social i ambiental, que s’orienta a incrementar la seva competitivitat i fomentar el seu desenvolupament sostenible, alhora que contribueix a construir una societat millor.

La Comissió Europea, en el Llibre verd per al foment d’un marc europeu per a la responsabilitat social de les empreses (Comunicació de la Comissió Europea de l’any 2001) defineix l’RSE com “la integració voluntària per part de les empreses de les qüestions socials i mediambientals en les operacions i en les relacions amb els grups d’interès: clients, proveïdors, treballadors, accionistes, la comunitat en què opera”.

  • L’RS va més enllà del compliment de les lleis i la normativa vigent aplicable, ja que aquestes són obligacions que ha de complir qualsevol empresa o organització pel fet de desenvolupar la seva activitat i, per tant, són el punt de partida sobre el qual ha de desenvolupar-se l’RS.
  • L’RS és una pràctica voluntària i conscient d’adopció de patrons o exigències en matèria de gestió de les organitzacions socialment compromeses.
  • L’RS es basa en el desenvolupament sostenible, com la conjunció dels aspectes econòmic, social i ambiental, relegant objectius de maximització de beneficis a curt termini per d’altres que fan compatible a llarg termini el creixement econòmic amb la protecció del medi ambient i les iniciatives socials.
  • L’RS es caracteritza també per la seva transversalitat, entesa com una nova cultura que impregna tota l’empresa o organització i és present en totes les àrees de gestió així com en tots els països en els que opera.
  • L’RS basa el seu èxit en la transparència i la participació de les parts interessades en tota la cadena de valor així com en els diversos àmbits d’actuació de l’empresa.
  • L’RS pot aplicar-se a qualsevol tipus d’empresa o organització.

(font: portal RS Gencat)

Aquí trobaràs més informació sobre la 2ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya.

Stand Hortus RSE amb la Sandra i la Xènia

Categorias: Noticies Hortus.

Share