El projecte Hortus al programa “Menjar sa és vida” del Canal Taronja Osona

Pantallazo-programa-menjar-sa Pantallazo-productes-EcoBaby

El programa “Menjar sa és vida” dedica un dels seus capítols a la producció ecològica

El capítol va ser emès del dia 11 de juny en el programa “Menjar sa és vida” del Canal Taronja Osona, que forma part del grup Taelus i està associat a la Xarxa de Televisions Digitals Independents i emet a les comarques del Berguedà, Osona, Bages, Solsonès i Anoia.

Menjar sa és vida és un programa orientat a fomentar els habits d’alimentació de qualitat basada en productes de proximitat i la identificació d’aquells en zones geogràfiques protegides, a més de donar a conèixer i promoure els vincles en l’amplia i variada representació de les denominacions d’origen de Catalunya. A l’hora esdevé també una eina important per trencar tabús o idees incorrectes sobre determinats aliments.

En aquest capítol s’explica de manera general que és la producció agroalimentària ecològica, els sistema de control, els períodes de conversió o l’etiquetatge, amb la visió i experiència dels diferents actors en aquest sector.

Isidre Martínez, responsable de la unitat PAE del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya descriu breument els inicis de la producció ecològica al nostre país i l’evolució tant a nivell de producció com de consum.

Posteriorment es mostra el projecte de Can Perol una empresa de producció, elaboració i venta directa. Andreu Vila, soci fundador, explica com es va fundar el projecte, el model de negoci i els reptes amb els que s’han trobat. Albert Presas, un dels agricultors ecològics que produeix per Can Perol també aporta la seva visió i explica els motiu pels quals va decidir produir de forma ecològica. Una consumidora de les cistelles ecològiques de Can Perol també explica les motivacions que l’han fet decantar-se per aquesta opció.

Una altra experiència que es relata és la de la nostra entitat amb la producció i l’elaboració de productes ecològics sota la marca Hortus Aprodiscae, amb l’explicació de la Nuri Ribera com a responsable de producció. Fan també una petita visita per la botiga i destaquen l’última novetat del projecte que és la nova gamma d’alimentació infantil ecològica Hortus EcoBaby.

També es destaca una de les propostes impulsades a través del DARP pel foment de la producció ecològica, la Setmana Bio. Es descriu breument en què consisteix i es mostra la seva presentació amb l’ex-conseller del DARP Josep Maria Pelegrí i la cuinera Carme Ruscalleda, que també aporta la seva opinió sobre els aliments ecològics.

Finalment, s’entrevista a Daniel Valls, president del CCPAE i propietari junt amb la seva família de l’empresa Cal Valls ubicada a Vilanova del Bellpuig.

Podeu veure el programa clicant al vídeo.

 

Categorias: Noticies Hortus.

Share