Mengem igual que abans? Noves tendències alimentàries

En aquests temps de canvis, la tendència condueix a una alimentació més conscient i propera, més igualitària i fresca

Institucions investigadores nord-americanes, les denominades “think tank”, especialitzades en alimentació i mercats han conclòs què oferirà a l’alimentació la dècada que condueix a l’any 2020. Segons els especialistes es torna a la pràctica casolana de conservar aliments, l’home s’aferma a la cuina i les cistelles de la compra s’omplen diàriament amb productes locals. El consumidor exigeix informació nutricional, és més agosarat en nous sabors i s’ajuda de les noves tecnologies per menjar a casa i es valoren els petits detalls tant en l’elecció dels aliments com en la preparació i el servei dels mateixos.

Avui en dia la seguretat alimentària, el retorn del valor del casolà i autèntic i un major coneixement i control dels productes motiven que costums que semblaven perdudes ara es reintrodueixin. Conservar aliments de manera casolana és una pràctica aplaudida i imitada. És per això que des d’HORTUS APRODISCAe, volem que la gent gaudeixi dels productes locals fruit del que ens dóna la nostra terra i la millor manera de fer la nostra aportació és oferint-vos les nostres melmelades d’elaboració casonala promovent i fomentant així la dignificació dels pagesos/es i elaboradors/es de les nostres comarques rurals.

El producte local i l’autèntic pren valor, el terme local aconsegueix en la seva concepció un grau més enllà que la mera definició geogràfica. Inclou independència, autenticitat i equilibri. Per això, aquesta dècada ajudarà a les persones emprenedores i premiarà productes senzills, sense estridències. Aquesta tendència està d’acord amb el corrent “Slow food”.

“El comerç augmenta la riquesa i glòria d’una nació, però la seva veritable força ha de ser buscada en el cultiu de la terra”. Lord Chatam

Categorias: Saps que menges.

Share