Arriba el Nadal a HORTUS APRODISCAe

Ja arriba el Nadal i amb aquest també arriba una espiral consumista que ens envolta  fent que, molt sovint, comprem productes que no necessitem i que, per tant, no utilitzarem. A més a més, moltes vegades acabem gastant més diners del que la nostra butxaca pot suportar…

I és que sota la influència dels anuncis publicitaris correm el risc de caure en el parany de reduir el Nadal a la compra indiscriminada de regals. Però l’eufòria passatgera que genera comprar o rebre un regal, s’esvairà i es convertirà en buidor si no hi ha res més, si aquest acte no va acompanayat d’alguna cosa que materialitzi l’esperit nadalenc d’amor i solidaritat.

El Nadal, per tant, es converteix en una ocasió perfecta per a la reflexió sobre els nostres hàbits de consum. A HORTUS APRODISCAe també hem fet la nostra reflexió per aconseguir un consum responsable i n’hem extret algunes accions que ens poden ajudar i que volem compartir tot seguit:

  • Ser conscients dels nostres recursos i no gastar innecessàriament. Estalviar, reciclar i reutilitzar es poden convertir en accions aliades per a dur-ho a terme.
  • Pensar en el que realment necessitem i marcant-nos un pressupost.
  • Si ens planifiquem amb temps podem el·laborar nosaltres mateixos alguns regals, detalls, adorns, etcètera, el que donarà un valor més profund i afectiu a la nostra generositat.
  • Fer les nostres compres amb responsabilitat i seguint criteris de sostenibilitat, no deixant-nos elluernar per les grans campanyes publicitàries.
  • Donar prioritat als productes que s’han el·laborat més a prop de casa nostra, amb el que ajudarem a reduir el cost econòmic i medioambiental del transport, i contribuirem al desenvolupament del nostre territori.
  • Prioritzar la compra de productes que respectin la salut de les persones i del medi ambient.

Gandhi va dir: “Si vols canviar el món, canvia’t a tu mateix”. I és que podem fer que les nostres accions, unides a les de les demés persones, estiguin destinades a aconseguir un món millor: més just, més solidari, més sostenible. Un bon desig de Nadal que avui volem compartir amb aquest escrit.

Categorias: Noticies Hortus.

Share