Curs d’Agricultura Biodinàmica a Les Piles de Gaià – Inici 4 de Març de 2011

La Asociación Biológico-dinámica San Yago i IDEAVIDA (Instituto de Estudios para la Vida Rural Sostenible) organitzen el Curs de Nivell I d’Agricultura Biodinàmica a Les Piles de Gaià.

L’agricultura biodinàmica entén la finca com un organisme viu, on totes les parts que el conformen estan interrelacionades: llavors, planters, sòl, cultius, animals i activitat agrícola. Un dels objectius principals és vetllar per augmentar la fertilitat del sòl i per tant, qualsevol acció que dugui a terme el pagès ha de tenir en compte l’efecte que tindrà en el conjunt de l’agrosistema.

En aquest curs ens exposaran els principis bàsics que regeixen l’agricultura biodinàmica, les tècniques de maneig agrícoles que hem d’emprar i s’aprofundirà en l’enfocament que ha de tenir una finca que vulgui obtenir aliments procedents d’agricultura biodinàmica amb certificació DEMETER.

Més detalls sobre el curs:

  • Lloc de realització: Sala Polivalent de LES PILES DE GAIÀ (Conca de Barberà – Tarragona)
  • Adreçat a: agricultors/es, altres professionals i estudiants que estiguin interessats en rebre una formació especialitzada en agricultura biodinàmica.
  • Durada del curs: consta de 6 seminaris de cap de setmana i un seminari de 5 dies.
  • Professors: Julio Arroyo,  Marisol Garrido, Jordi Querol entre d’altres.
  • Horari: Divendres de 16:00 h a 21:00 h   /  Dissabtes de 9:30 h a 14:00 h i de 16:00 h a 20:30 h
  • Diumenges de 9:30 h a 14:00 h.
  • Metologia didàctica: en el curs es treballarà amb el pensament, el sentiment i l’acció; s’impartiràn conferències, es realitzaran lectures, activiats pràctiques d’agricultura biodinàmica, observacions de la natura seguint la metodologia goetheana, activitats artístiques i s’organitzaran visites a finques i empreses elaboradores biodinàmiques d’arreu de Catalunya.
  • Coordinadors: Julio Arroyo, Asociación Biológico-dinámica San Yago;  tel.: +34-699165189 • info@riopradillo.com , y Marisol Garrido, IDEAVIDA – Instituto de Estudios para la Vida Rural Sostenible; Tel.: +34-630754443 •  formacionbiodinamica@gmail.com
  • Certificat: Els assistents rebràn un certificat emès per la Asociación de Agricultura Biodinámica de España, Instituto de Estudios para la Vida Rural Sostenible (IDEAVIDA) i la Asociación Biológico-Dinámico San Yago.
  • Cost del curs: 850 €. Forma de pagament fraccionat: 250 € al fer la inscripció, 3 pagaments de 200 € en els mesos de març, juny i setembre. Si es realitza el pagament complet al fer la inscripció, s’aplicarà un 10%  de descompte.
  • Allotjament i menjars: No estàn inclosos. Consultar opcions d’allotjament.
  • Sol•licitud i inscripció:  www.formacionbiodinamica.com 
  • PROGRAMA:
   4, 5 i 6 de març –  Introducció a l’agricultura biodinàmica: els sòls, les plantes, els animals  i els éssers humans en l’agricultura biodinàmica. L’observació goetheana, pràctica d’observació del paisatge. 1, 2 i 3 d’abril –  La constitució de la Terra. L’organització del cosmos i del sistema solar. Ritmes còsmics. Nocions bàsiques d’astronomia agrícola. Introducció al calendari biodinàmic. La vida del sòl, les argiles i la matèria orgànica en l’agricultura biodinàmica. L’observació goetheana, pràctica d’observació de terres.
   27, 28 i 29 de maig –   L’organisme granja I. Maneig animal. Treballs de camp a la primavera i a l’estiu. Elaboració de preparats biodinàmics de primavera. Aplicació de preparats. L’observació goetheana, pràctica d’observació d’animals.
   15, 16, 17, 18 i 19 de juny –   Els sòls, les plantes, els animals i els éssers humans. Introducció a la triformació social. Observació del cel durant la nit. Treballs de grup i experiències.
   16, 17 i 18 de setembre –  Els sòls mediterranis i el seu maneig. Els nutrients de les plantes amb biodinàmica. L’activació de la vida del sòl, aplicació de diferents tipus de matèria orgànica i elaboració del compost. L’observació goetheana, pràctica d’observació i descripció dels sòls. Ànalisi ràpids de sòls. La triformació social.
   21, 22 i 23 d’octubre –   L’organisme granja II. Maneig i alimentació animal. Gestió de prats. Elaboració de preparats de tardor. Aplicació dels preparats. Les labors agrícoles a la tardor. L’observació goetheana, pràctica d’observació d’animals.
   25, 26 i 27 de novembre –   Els sòls, les plantes, els animals i els éssers humans. Pràctiques de triformació social. Treballs de grup i experiències. L’observació goetheana, pràctica d’observació del paisatge de tardor. Resum i conclusions del curs. Presentació dels treballs dels alumnes.
Categorias: Noticies Hortus.

Share