Arriba l’estiu a l’hort i a l’obrador d’HORTUS APRODISCAe


Ja arriba l’estiu, i per als que ens agrada menjar fruites i verdures ecològiques de temporada, arriba també un festival de color i de sabor que enalteix els sentits. Les nostres amanides tornaran a prendre color amb els deliciosos tomàquets i els pebrots de l’hort. I què me’n dius de la fruita? La natura ens regala tot un munt d’aliments refrescants per fer front al calorós estiu: síndria, meló, préssec, nectarina…

Que la naturalesa és sàvia no és només una frase feta, és una realitat, doncs ens aporta en cada estació tot allò que necessitem per a disposar d’una alimentació saludable i nutritiva. Per això, si fem cas dels seus principis, i mengem fruites i verdures variades de temporada, no hem de patir pas: Estem en bones mans!

A més, si som prou previsors, podrem seguir gaudint del gust i de les propietats d’aquests aliments la resta de l’any fent conserves, salses i melmelades. La matèria primera és molt important, i per això és bàsic utilitzar els ingredients en la seva millor època, quan són més saborosos. A Hortus Aprodiscae és ara quan comencem a elaborar l’exquisida melmelada de tomàquet. Està per llepar-se els dits! En solitari, amb una torradeta de pa o bé per acompanyar a amanides, formatges o carns. O la salsa Romesco, imprescindible per acompanyar els calçots o per fer la xatonada. Boníssima! També és ara quan comencem a cuinar el nostre deliciós sofregit de ceba, rostit molt a poc a poc, com feien les nostres àvies. I és que, no cal dir-ho, les coses fetes amb cura i amor surten molt millor, amb qualitat.

Et desitgem molt bon estiu i que gaudeixis dels fruits que la nostra terra t’ofereix!

Categorias: Noticies Hortus.

Share