Comença l’any 2012, i lluny de formular desitjos idealistes que de vegades queden diluïts per què els donem per impossible, enguany volem transmetre una crida real, tocant de peus a terra. Gandhi va dir: “Sigues tu el canvi que vols veure al món”. No hi ha prou en queixar-nos sobre com funciona la societat quan nosaltres tenim part de la responsabilitat. I és que de vegades no som conscients de que tenim un gran poder per canviar les coses a través del nostre consum. En el nostre dia a dia, prenem desenes de decisions que poden canviar el món: Què comprem? A qui? Per què? Dins l’actual sistema capitalista despietat on tot s’hi val, per ser guanyador han d’haver perdedors, per ser ser ric han d’haver pobres, per ser malgastador han d’haver explotats. I molts ja comencen a veure espantats com estan canviant les tornes… És doncs un moment perfecte per canviar d’actitud i dir PROU, que potser encara hi som a temps. PROU a la fam. Més de 925 Milions de persones passen gana a la terra degut principalment al model econòmic imperant on es dona prioritat als diners enlloc de la vida i es porta a terme l’especulació en el mercat alimentari. Diguem PROU però no ens quedem de braços plegats, passem a l’acció i consumim amb responsabilitat:
Aquest any 2012 pot ser l’inici d’un canvi positiu…
|
Ja tenim aquí el Nadal, un bon moment per compartir amb la nostra gent, per donar gràcies per tot el que hem aconseguit i, per què no, per seguir somiant i expressar els nostres dessitjos de futur:
Et desitgem unes bones festes i un feliç any nou! |
Després de l’èxit assolit ara fa un any amb la seva primera edició, la 2ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya es va celebrarar del 28 de novembre al 2 de desembre 2011 amb l’objectiu de consolidar-se com l’aparador i el punt de trobada ideal per tots els actors que prenen part en la responsabilitat social empresarial (RSE). Els assistents van poder conèixer les bones pràctiques de més de 100 Pimes catalanes per constatar l’afirmació de que l’RS implica una major fortalesa de la empresa i una millora continua del negoci, donat que els seus productes es diferencien positivament dels de la seva competència i son generadors d’avenç social en forma de qualitat de vida, igualtat d’oportunitats, cura i millora del medi ambient… D’altra banda també es va disposar de més de 20 Recursos en Responsabilitat Social dirigits a les pimes i la ciutadania per part de les Administracions i entitats especialitzades. Novament es va comptar amb el recolzament d’Institucions, Agrupacions Empresarials, Entitats Socials, empreses de tot tipus i persones responsables motivades en continuar treballant en la conscienciació general envers la responsabilitat social: a l’empresa, al consum responsable i fomentant la diferenciació d’aquells que sí que aposten per una gestió responsable. L’RS és un model innovador de gestió de les empreses i organitzacions basat en criteris responsables en els àmbits econòmic, social i ambiental, que s’orienta a incrementar la seva competitivitat i fomentar el seu desenvolupament sostenible, alhora que contribueix a construir una societat millor. La Comissió Europea, en el Llibre verd per al foment d’un marc europeu per a la responsabilitat social de les empreses (Comunicació de la Comissió Europea de l’any 2001) defineix l’RSE com “la integració voluntària per part de les empreses de les qüestions socials i mediambientals en les operacions i en les relacions amb els grups d’interès: clients, proveïdors, treballadors, accionistes, la comunitat en què opera”.
(font: portal RS Gencat) Aquí trobaràs més informació sobre la 2ª Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya. |
Pàgina 1 de 11
Pàgina 1 de 11